marynowane pieczarki z kwasem cytrynowym na zimę

45 min
2 porcje
Marynowane pieczarki z kwasem cytrynowym na zimę
5ph, stock.adobe.com
0

Jeśli nie lubisz octu lub nie możesz go spożywać, nie ma powodu, aby rezygnować z ulubionych marynowanych pieczarek. Zamiast tego można zrobić z kwasem cytrynowym – aw przepisie powiem ci, jak to zrobić poprawnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pieczarki i gotuj przez 10 minut we wrzącej wodzie.

Zagotuj litr wody ze wszystkimi innymi składnikami oprócz kwasu cytrynowego.

Włóż pieczarki do marynaty i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Dodaj kwas cytrynowy i zwiń pieczarki w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy