kompot z czereśni na zimę

30 min
4 porcje
Kompot z czereśni na zimę
martahlushyk1, stock.adobe.com
0

Najczęściej kompot zwija się z wiśni-historycznie tak się stało. Ale co z czereśniami? W rzeczywistości tworzy również doskonałe półfabrykaty. Również bardzo niedrogie, jeśli robisz wszystko w szczycie sezonu. Spróbuj przy okazji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj czereśnie, Usuń gałązki i wlej do sterylnych słoików.

Zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 10 minut.

Odcedź, zagotuj ponownie i powtórz ostatni krok.

Ponownie odcedź i zagotuj po raz trzeci, już z cukrem.

Napełnij czereśnie syropem i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy