Istnieją różne sposoby przygotowania nawet tak całkowicie sezonowego produktu letniego, jak arbuz, na zimę. Jedną z najbardziej oryginalnych opcji jest przygotowanie go na zimę. A dzisiaj powiem Ci, jak najlepiej to zrobić, aby mile zaskoczyć domowników i zadowolić siebie.
Składniki
- arbuz - 2.5 kg
- woda - 1.2 L
- sól - 1 art.
- miód - 2 art.
- czarny pieprz - 1 art.
- czosnek - 6 ząbki
- ocet jabłkowy - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój arbuza na kawałki ze skórką i włóż do czystych słoików z czosnkiem.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 15 minut pod pokrywkami.
Odcedź tę wodę, dodaj do niej pozostałe składniki i ponownie zagotuj.
Ponownie napełnij arbuzy i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy