
Pyszny sos jak ostatni akord w symfonii. Mogą uratować suche danie, a nawet poprawić idealne. Ugotuj sos z winogron Isabella! Pokochasz jego słodko-kwaśny smak i niesamowity subtelny smak!
Składniki
- Winogrona (Izabela) – 1 kg
- czosnek - 2 ząbki
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- cukier - 15 g
- sól - 10 g
- woda - 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń winogrona z pędzli, spłucz.
Rozgnieć za pomocą popychacza lub przełóż przez maszynkę do mięsa.
Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby usunąć skórki i pestki.
Dodaj wodę, cukier, sól i mielony pieprz. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Wlej ocet i po 1 minucie zdejmij z ognia.
Rozłóż w czystych, suchych słoikach, zwiń i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy