SOS winogronowy Isabella na zimę

25 min
6 porcji
Sos z winogron Isabella na zimę
mylasa, stock.adobe.com
0

Pyszny sos jak ostatni akord w symfonii. Mogą uratować suche danie, a nawet poprawić idealne. Ugotuj sos z winogron Isabella! Pokochasz jego słodko-kwaśny smak i niesamowity subtelny smak!

Składniki

  • Winogrona (Izabela) – 1 kg
  • czosnek - 2 ząbki
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • cukier - 15 g
  • sól - 10 g
  • woda - 150 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń winogrona z pędzli, spłucz.

Rozgnieć za pomocą popychacza lub przełóż przez maszynkę do mięsa.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby usunąć skórki i pestki.

Dodaj wodę, cukier, sól i mielony pieprz. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Wlej ocet i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Rozłóż w czystych, suchych słoikach, zwiń i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy