Kiedy już wydaje się, że nie można jeszcze bardziej urozmaicić mieszanki, ten przepis przychodzi na ratunek. Kapusta kiszona – z jednej strony coś bardzo odległego od ulubionej zupy. Z drugiej strony jest to jasny składnik kuchni rosyjskiej, który dobrze uzupełnia te same potrawy.
Składniki
- kapusta kiszona - 200 g
- Pasta pomidorowa - 30 g
- wędzony kurczak - 150 g
- parówki - 150 g
- gotowana kiełbasa - 150 g
- pół wędzona kiełbasa - 150 g
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- oliwki - 100 g
- cebula - 70 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Wyjmij i drobno posiekaj, a bulion odcedź i zagotuj.
Wyciśnij kapustę z solanki, połóż na patelni, wlej kilka łyżek wody i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Dodaj posiekaną cebulę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Dodaj pomidora i dobrze wymieszaj.
Pokrój wszystkie pozostałe składniki w kostkę i wyślij wszystko do gotującego się bulionu. Gotuj mieszankę przez 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy