Kharcho można gotować na różnych rodzajach mięsa, w tym z indyka. Główną zaletą tego przepisu jest to, że danie jest lżejsze i mniej kaloryczne. A to tylko różnorodność, jeśli klasyczna wersja już się nudzi.
Składniki
- Indyk - 600 g
- cebula - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- ryż - 0.5 szklanki
- chmiel-suneli - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- pietruszka - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- pasta pomidorowa - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij indyka wodą i gotuj do miękkości. Odcedź bulion i oddziel mięso od kości i posiekaj.
Podsmaż posiekaną cebulę na złoty kolor.
Wyślij ryż do wrzącego bulionu i gotuj prawie do miękkości.
Dodaj cebulę, pomidor i obrane pokruszone pomidory i gotuj przez kolejne 15 minut.
Następnie dodaj przyprawy do smaku, a po kolejnych 5 minutach-mięso, zioła i czosnek.
Następnie dodaj przyprawy do smaku, a po kolejnych 5 minutach-mięso, zioła i czosnek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy