Zupa z łososia i sera jest dobra dla wszystkich. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu, ponieważ ryba jest bardzo delikatna. A jednocześnie okazuje się bardzo smaczny i wyrafinowany – prawdziwy przysmak. Podczas serwowania udekoruj każdą porcję plasterkiem cytryny i ziołami.
Składniki
- łosoś - 400 g
- ser topiony - 2 kawałki
- ziemniaki - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- bulion warzywny (lub woda) – 1 L
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w kostkę i wyślij do gotującego się bulionu.
Posiekaj cebulę i marchewkę i podsmaż na oliwie z oliwek.
Wyślij pieczeń do półgotowanych ziemniaków. Drobno posiekaj lub zetrzyj stopiony ser.
Pokrój łososia i wyślij go do zupy. Dodaj przyprawy do smaku i gotuj wszystko razem przez 3-5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy