Jeśli kochasz zieloną cebulę, obficie dodaj ją do okroshki. Ozdobi tylko tak proste i orzeźwiające danie. Zwłaszcza w połączeniu z koperkiem, pietruszką i innymi ziołami do smaku. A co jeszcze warto dodać, powiem dalej.
Składniki
- ogórki - 400 g
- rzodkiewka - 200 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- szczypiorek - 1 pęczek
- Zieleń - 1 rzecz
- gotowana kiełbasa - 300 g
- kefir - 300 g
- śmietana - 3 art.
- woda mineralna - 1 l
- musztarda - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo. Pokrój je mniej z resztą składników i ziołami.
Wymieszaj wszystko ze śmietaną i musztardą.
Napełnij okroshkę kefirem i wodą mineralną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy