Świetnym sposobem na urozmaicenie Kharcho i spróbowanie czegoś nowego jest po prostu dodanie orzechów włoskich do przepisu. W swej istocie jest to odmiana klasyki, więc jeśli jeszcze jej nie wypróbowałeś, nadszedł czas, aby nadrobić zaległości. Okazuje się jeszcze smaczniejszy.
Składniki
- wołowina - 600 g
- satsebeli - 50 g
- cebula - 2 kawałki
- ryż - 150 g
- orzechy włoskie - 100 g
- czosnek - 4 ząbki
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- kolendra - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso na kawałki i gotuj do miękkości przez około 1.5 godziny.
Dodaj sos satsebeli lub tkemali do bulionu.
Następnie dodaj cebulę pokrojoną w pióra i gotuj przez kolejne pół godziny.
Dodaj umyty ryż i gotuj przez kolejne 10 minut.
Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie i zmiażdżony czosnek. Gotuj Kharcho przez kolejne 10 minut.
Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie i zmiażdżony czosnek. Gotuj Kharcho przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy