pierwsze dania 22.12.2022

kharcho z orzechami włoskimi

1 godz. 0 min.
8 porcji
Kharcho z orzechami włoskimi
ismishko, stock.adobe.com
0

Świetnym sposobem na urozmaicenie Kharcho i spróbowanie czegoś nowego jest po prostu dodanie orzechów włoskich do przepisu. W swej istocie jest to odmiana klasyki, więc jeśli jeszcze jej nie wypróbowałeś, nadszedł czas, aby nadrobić zaległości. Okazuje się jeszcze smaczniejszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso na kawałki i gotuj do miękkości przez około 1.5 godziny.

Dodaj sos satsebeli lub tkemali do bulionu.

Następnie dodaj cebulę pokrojoną w pióra i gotuj przez kolejne pół godziny.

Dodaj umyty ryż i gotuj przez kolejne 10 minut.

Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie i zmiażdżony czosnek. Gotuj Kharcho przez kolejne 10 minut.

Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie i zmiażdżony czosnek. Gotuj Kharcho przez kolejne 10 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy