pierwsze dania 14.03.2022

marynata z ziemniakami

45 min
4 porcje
Marynata z ziemniakami
Maxim Ślusarczuk, stock.adobe.com
0

Oprócz bazy mięsnej, zbóż i pikli marynata musi zawierać warzywa korzeniowe. Przede wszystkim jest to ziemniak, który sprawia, że jest sycący i pożywny. Ponadto jej skrobiowy neutralny smak doskonale pasuje do ogólnego obrazu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Do wrzącego bulionu wyślij ryż i ziemniaki, gotuj przez około 15 minut.

Pokrój cebulę i marchewkę losowo i wyślij tam.

Zetrzyj ogórki i włóż do rondla po kolejnych 7-10 minutach.

Doprowadzić do wrzenia, dodać posiekane zioła z przyprawami i zdjąć marynatę z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy