Oprócz bazy mięsnej, zbóż i pikli marynata musi zawierać warzywa korzeniowe. Przede wszystkim jest to ziemniak, który sprawia, że jest sycący i pożywny. Ponadto jej skrobiowy neutralny smak doskonale pasuje do ogólnego obrazu.
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- ziemniaki - 500 g
- ryż - 100 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 300 g
- Zieleń - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Do wrzącego bulionu wyślij ryż i ziemniaki, gotuj przez około 15 minut.
Pokrój cebulę i marchewkę losowo i wyślij tam.
Zetrzyj ogórki i włóż do rondla po kolejnych 7-10 minutach.
Doprowadzić do wrzenia, dodać posiekane zioła z przyprawami i zdjąć marynatę z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy