Chociaż solanka jest uważana za tradycyjnie rosyjskie danie, inne składniki również bardzo harmonijnie ją uzupełniają. Na przykład oliwki i oliwki. I oczywiście kapary, które nadają smakowi najlżejszej pikanterii.
Składniki
- wołowina - 300 g
- wieprzowina - 300 g
- wędzone - 300 g
- kapary - 100 g
- oliwki - 150 g
- koperek - 0.5 pęczek
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 2 art.
- ziemniaki - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyślij wieprzowinę i wołowinę do miski wolnowaru i gotuj przez co najmniej 70-80 minut w trybie "Gotowanie".
Wyjmij mięso i posiekaj. Pokrój wędzone mięso, marchewkę, cebulę i ziemniaki i odeślij wszystko.
Włącz tryb "Zupa" na 40 minut.
10 minut przed końcem dodaj kapary, oliwki, posiekany koperek, marynaty i koncentrat pomidorowy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy