pierwsze dania
28.03.2022
zielony barszcz z kiszoną kapustą w powolnej kuchence
1 godz. 15 min.
4 porcje
Jeśli lubisz kwaśne orzeźwiające zupy, wybierz zielony barszcz. A ponadto możesz uzupełnić go garścią kiszonej kapusty, aby uzyskać jeszcze bardziej wyrazisty smak. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować niezwykłe danie w powolnej kuchence.
Składniki
- wieprzowina - 300 g
- szczaw - 100 g
- Zieleń - 1 pęczek
- kapusta kiszona - 100 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ustaw powolną kuchenkę w trybie smażenia na 15 minut.
Wyślij tam startą marchewkę i posiekaną cebulę. Po 5 minutach dodaj drobno posiekaną wieprzowinę lub inne mięso.
Kontynuuj smażenie bez przykrycia, mieszając.
Po zakończeniu programu dodaj pokrojone ziemniaki i umytą kiszoną kapustę. Napełnij wodą.
Włącz program gotowania zup na godzinę.
5 minut przed końcem dodaj posiekany szczaw i zioła. Dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy