Zupa grochowa jest przygotowywana nie tylko z wędzonym mięsem lub całym kawałkiem mięsa, ale także z mięsem mielonym. Poza tym proponuję dodać więcej warzyw-w duchu włoskiego minestrone. Groszek do tego przepisu polecam wziąć zielony-świeży lub mrożony.
Składniki
- wieprzowina - 150 g
- wołowina - 150 g
- groszek (zielony) – 250 g
- fasolka szparagowa - 100 g
- kukurydza - 100 g
- pomidory - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż wieprzowinę i wołowinę przez maszynę do mięsa.
Smaż mieszane mięso mielone na oliwie z oliwek przez kilka minut.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa i dodaj do mielonego mięsa. Najpierw marchewka, cebula i papryka, a po 3-4 minutach Wszystko inne.
Dusić jeszcze przez kilka minut i zalać wodą lub bulionem.
Dopraw i gotuj zupę, aż składniki się ugotują.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy