pierwsze dania 22.01.2022

lagman z jagnięciną i selerem

1 godz. 25 min.
6 porcji
Lagman z jagnięciną i selerem
areallart, stock.adobe.com
0

Jeśli nie masz czasu na przygotowanie kilku posiłków na lunch, ugotuj przepyszny lagman. W jednym talerzu w cudowny sposób łączy się od razu pierwszy i drugi. Pyszny makaron polewa się gęstą zupą z mięsem i warzywami. Opowiadam mój ulubiony przepis!

Składniki

do zupy:
do testu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jagnięcinę, łodygi selera i obrane warzywa.

W głębokim kotle rozgrzej olej, dodaj jagnięcinę i smaż na złoty kolor.

Dodaj cebulę z marchewką, Zira, mieloną paprykę i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.

Dodaj paprykę, pomidory, seler i ziemniaki. Smaż przez 10 minut.

Wlej gorącą wodę, przykryj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Sól gotową zupę, zdejmij z ognia i nalegaj 10-15 minut pod pokrywką.

W osobnym pojemniku połącz przesianą mąkę, sól i jajko.

Stopniowo dodając ciepłą wodę, zagnieść plastikowe ciasto. Przykryj folią spożywczą i pozostaw w ciepłym miejscu na 20 minut.

Rozwałkuj ciasto na cienkie ciasto i pokrój makaron.

Ugotuj makaron w osolonej wodzie i wrzuć do durszlaka.

Włóż trochę makaronu do głębokiej miski, dodaj zupę z mięsem i warzywami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy