pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa z ziołami i grzankami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Puree z grochu z ziołami i krakersami
Viktorija, stock.adobe.com
0

Aby uzyskać tak delikatny odcień i kremową konsystencję, dodaję trochę mleka do puree z groszku. Możesz nawet użyć neutralnego warzywa, takiego jak niesłodzone płatki owsiane. I oczywiście warzywa i krakersy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój chleb w kostkę i osusz na patelni. Zmiel czosnek i koperek.

Wcześniej spłucz i namocz groszek. Gotuj w bulionie warzywnym.

Podsmaż grubo posiekane pory na maśle.

Po pół godzinie dodaj pokrojone ziemniaki i pory do groszku. Gotuj przez kolejne pół godziny.

Zmiel zupę blenderem, wlej gorące mleko i dopraw.

Dodaj grzanki, zioła, czosnek i posiekany koperek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy