Uwielbiasz pikantne dania w stylu indyjskim? Przygotuj aromatyczną mleczną zupę Curry. Gotuje się szybko i prosto, a po podaniu do talerza dodaje się krakersy. Oprócz tych przypraw możesz dodać kardamon, anyż, ziele angielskie i mielony imbir.
Składniki
do zupy:
- mleko - 500 ml
- woda (gotowany) – 1 szkło
- cebula - 1 rzecz
- masło - 40 g
- Curry - 1 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - do smaku
- sól - do smaku
do zgłoszenia:
- mięta - 1 gałązka
- szczypiorek - 2 stem
- krakersy - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Wlej wodę i mleko do rondla, dodaj smażenie, curry i gotuj przez 10 minut.
Sól, posyp czerwoną papryką i wyłącz ogrzewanie.
Przed podaniem dodaj do talerza posiekaną cebulę, grzanki i liście mięty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy