Aby mieszanka była jeszcze bardziej satysfakcjonująca, możesz dodać do niej płatki zbożowe, rośliny strączkowe i inne składniki według własnego gustu. Na przykład cienki makaron. Ten sam, który stale dodajemy do bulionów i lekkich zup z kurczaka. Okazuje się bardzo udany!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- szynka - 150 g
- parówki - 200 g
- pomidory - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 2 kawałki
- wermiszel - 1 garść
- ogórki kiszone - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości i wyjmij z bulionu.
Pokrój wszystkie składniki w kostkę. Wyślij do bulionu wszystko oprócz pomidora, ogórków i wermiszelu.
Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
Dodaj pomidora, wermiszel i ogórki i gotuj przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy