Uwielbiam dodawać więcej warzyw do ciasta na placki ziemniaczane, aby uzyskać soczystość i delikatność. Na przykład trochę selera, który jest tak dobry dla dorosłych i dzieci. Praktycznie nie czuje się, ale gotowe danie wygląda jeszcze bardziej apetycznie.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- seler - 2 stem
- imbir (tarty) – 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ziemniaki i drobno posiekaj seler. Możesz go zmielić w dowolny inny wygodny sposób.
Dodaj starty imbir, przyprawy, jajka i mąkę i wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
Ułóż placki ziemniaczane łyżką na patelni i usmaż z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy