W tak prostej na pierwszy rzut oka sałatce mieszały się cechy tak różnych tradycji kulinarnych. Rezultatem jest zupełnie nowe i niezwykłe danie z selera, rzodkiewki i jabłek. Godnie ozdobi świąteczny stół i urozmaici codzienną dietę. Pamiętaj, aby spróbować, jeśli dbasz o prawidłowe odżywianie.
Składniki
- seler - 2 stem
- jabłka (zielony) – 2 kawałki
- rzodkiewka - 100 g
- Sezam - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mielony imbir - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
- cukier - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj masło z solą i imbirem i odstaw na chwilę.
Pokrój seler, jabłka i rzodkiewki tak cienko i drobno, jak to możliwe.
Posiekaj natkę pietruszki, wymieszaj składniki i dopraw aromatyczną oliwą z oliwek.
Przed podaniem posyp sałatkę sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy