Ten przepis jest stworzony specjalnie dla słodyczy, które nie wyobrażają sobie życia bez deserów. Zapiekanka z twarogu z jabłkami jest równie dobra na śniadanie lub na herbatę. W przypadku tej opcji jabłka nie można nawet obrać.
Składniki
- twaróg - 400 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- cukier - 100 g
- jabłka - 1-2 kawałki
- śmietana - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj twarożek ze śmietaną i ubij jajka z cukrem w pianę. Wymieszaj obie masy.
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i włóż wszystko do natłuszczonej miski wolnowaru.
Pokrój jabłko w plasterki i pięknie ułóż na wierzchu, topiąc w twarogu.
Gotuj zapiekankę przez 50 minut w trybie "Pieczenia".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy