Czy kiedykolwiek próbowałeś kurczaka z ricottą? Jeśli nie, to świetny powód, aby zacząć! Oczywiście nadaje się tutaj każdy ser śmietankowy lub twarogowy, ale z ricottą bułka będzie godna najbardziej wyrafinowanego stołu. A jeśli lubisz pikantne, dodaj kilka strąków chili.
Składniki
- filet z kurczaka - 500 g
- ricotta - 200 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- bułka tarta - 4 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wytnij i rozwiń filety książką. Ubij kurczaka, aby uzyskać cienkie warstwy i posyp przyprawami.
Posiekaj czosnek i zioła, wymieszaj z ricottą i ułóż na kurczaku.
Zwinąć ciasne bułki, polać olejem i posypać bułką tartą.
Piecz bułki w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut, w zależności od grubości.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy