galaretka malinowa bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
4 porcje
Galaretka malinowa bez sterylizacji
M.studio, stock.adobe.com
0

Nawet ci, którzy nie przepadają za wszelkiego rodzaju dżemami, raczej nie będą w stanie oprzeć się galaretce malinowej. To ten sam klasyk, który jest tak trudny do przejścia. A następnie w przepisie podzielę się sztuczkami, jak to zrobić bez sterylizacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj maliny, rozgnieć je tłuczkiem i gotuj przez 20 minut.

Przetrzyj jagodę przez sito.

Dodaj cukier, ponownie zagotuj i gotuj galaretkę przez kolejne 20 minut.

Wlej go do słoików poparzonych wrzącą wodą, zwiń i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy