kawior z bakłażana z czosnkiem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana z czosnkiem
Zigmar Stein, stock.adobe.com
0

Chcę od razu ostrzec: to naprawdę przepis na czosnek dla tych, którzy lubią dużo czosnku. A jeśli jesteś dokładnie taką osobą - pamiętaj, aby przygotować kilka słoików takiego kawioru z bakłażana, a na pewno nie pożałujesz ani minuty spędzonego czasu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo. Bakłażany najpierw smażyć do miękkości.

Wyślij wszystkie warzywa do garnka i gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.

Dodaj masło, sól i cukier i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.

Dodaj zmiażdżony czosnek, posiekane chili i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez ostatnie 20 minut.

Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa, ponownie zagotuj i zwiń kawior w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy