Chcę od razu ostrzec: to naprawdę przepis na czosnek dla tych, którzy lubią dużo czosnku. A jeśli jesteś dokładnie taką osobą - pamiętaj, aby przygotować kilka słoików takiego kawioru z bakłażana, a na pewno nie pożałujesz ani minuty spędzonego czasu!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa losowo. Bakłażany najpierw smażyć do miękkości.
Wyślij wszystkie warzywa do garnka i gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.
Dodaj masło, sól i cukier i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.
Dodaj zmiażdżony czosnek, posiekane chili i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez ostatnie 20 minut.
Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa, ponownie zagotuj i zwiń kawior w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy