półfabrykaty na zimę
12.05.2023
lecho z zielonej papryki i pomidorów na zimę
1 godz. 0 min.
4 porcje
Czy marzysz o zapasie pysznych warzyw na całą zimę? Jeśli tak, na pewno przyda ci się ten przepis na lecho z papryką i pomidorami. Nawiasem mówiąc, polecam wziąć zielony pieprz – więc przekąska będzie jeszcze jaśniejsza i bardziej efektowna. W końcu ważny jest również element wizualny.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa. Dodaj masło, sól i cukier.
Gotuj pomidora przez 10 minut po ugotowaniu.
Włóż tam posiekaną cebulę i zieloną paprykę.
Gotuj przez kolejne 35-40 minut.
Na kilka minut przed końcem dodaj ocet i zmiażdżony czosnek.
Zwiń lecho na zimę w czyste, suche słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy