W naszym ogrodzie rośnie kilka krzewów chrzanu. Jest to niezastąpiona roślina w sezonie konserwatorskim. Niedawno odkryłem niesamowity przepis na przyprawę z liści chrzanu. Można go dodawać do zup, sosów, różnych potraw mięsnych i warzywnych.
Składniki
- chrzan (liście) – 200 g
- oliwa z oliwek - 100 ml
- sok z limonki - 100 ml
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 0,5 łyżeczka
- sól - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel liście chrzanu w blenderze.
Wymieszaj powstałą masę z przyprawami, solą, olejem i sokiem z limonki.
Wymieszaj, włóż do czystych, suchych słoików, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy