Proste i szybkie chaczapuri dla wszystkich miłośników domowej kuchni gruzińskiej. Jeśli chcesz, możesz łatwo obejść się nawet bez piekarnika! Tym razem proponuję ugotować je na patelni z nadzieniem z sera i zielonej cebuli.
Składniki
 do testu:
 - mąka - 3 szklanki
 - kefir - 1 szkło
 - jaja kurze - 1 rzecz
 - cukier - 1 łyżeczka
 - sól - 1 łyżeczka
 - soda spożywcza - 1 łyżeczka
 - Olej roślinny - 1 art.
 
 do nadzienia:
 - szczypiorek - 1 pęczek
 - Zieleń - 1 pęczek
 - bryndza - 350 g
 - przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj jajko, kefir, masło, sól, cukier i sodę.
Dodaj przesianą mąkę do ciasta i ugniataj.
Zetrzyj ser i wymieszaj z posiekaną zieloną cebulą, ziołami i przyprawami.
Ciasto podzielić na części, rozwałkować na tortille i ułożyć na każdym nadzieniu.
Złóż tortille w torebkę i ponownie rozwałkuj.
Usmaż chaczapuri z obu stron pod przykryciem na suchej patelni, aż się zarumieni.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy