pieczenie 22.07.2022

ptysie z dyni i cynamonu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ptysie z dynią i cynamonem
noirchocolate, stock.adobe.com
0

Jeśli masz dość klasycznych zamkniętych ptysiów, proponuję zrobić takie małe bułki. Z delikatnym i pikantnym nadzieniem z dyni cynamonowej są szczególnie dobre. A tym bardziej, jeśli posyp je na końcu cukrem pudrem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj dynię i smaż na maśle do miękkości.

Dodaj cukier i przyprawy i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez kolejne 15 minut.

Rozwałkuj ciasto, ułóż nadzienie i zwiń w ciasną bułkę.

Pokrój bułkę w krążki, posmaruj mlekiem i piecz przez 25 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy