Świetny przepis na słodycze! Apetyczne babeczki nigdy nie pozostają na stole, więc radzę natychmiast ugotować więcej. Uwielbiam dodawać krople czekolady, ale jest to opcjonalne. Dostosuj ilość kakao do swoich upodobań.
Składniki
- masło (miękka) – 200 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- mąka - 400 g
- kakao - 50 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 art.
- mleko skondensowane - 400 g
- czekoladowe krople - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij miękkie masło, aż będzie białe.
Bez przerywania pracy miksera dodaj po jednym jajku, wlej mleko skondensowane.
Dodaj krople czekolady i wymieszaj.
Osobno wymieszaj mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
Wlej obrabiany przedmiot do miski z ciastem i ponownie wymieszaj.
Włóż ciasto do małych kokilek i piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy