Delikatne wiedeńskie gofry PP można przygotować na śniadanie lub na ciepłe spotkania z przyjaciółmi. Taka uczta z pewnością spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Uzupełnij deser ulubionymi dodatkami, miodem lub świeżymi jagodami. Dzielę się dobrym przepisem na dietetyczną ucztę.
Składniki
- mąka ryżowa - 2 art.
- jaja kurze - 1 szt.
- jogurt (naturalny) – 120 g
- substytut cukru - do smaku
- proszek do pieczenia ciasta - 0,5 łyżeczka
- sól - szczypta
- wanilina - do smaku
- jagody (świeże) – do zgłoszenia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz jajko i jogurt grecki, dodaj substytut cukru i wszystko dobrze wymieszaj.
W osobnym pojemniku połącz przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia i wanilinę, wymieszaj.
Mieszanka suchych składników stopniowo wprowadzana do płynnej masy, dobrze wymieszana.
Rozłóż powstałe ciasto łyżką stołową na rozgrzanym panelu multipekara lub kuchenki elektrycznej i piecz z zamkniętą pokrywką przez 8-10 minut.
Gotowe wiedeńskie gofry PP podawaj ze świeżymi jagodami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy