sałatki 22.01.2022

sałatka chlebowa & 171; Fatusz&187;

25 min
5 porcji
Sałatka chlebowa
Oksana, stock.adobe.com
0

Sałatka chlebowa Fatoush to popularne danie kuchni libańskiej. W tradycyjnym przepisie robi się go z czerstwych tortilli z dodatkiem sosu z granatów narsharab. Proponuję uprościć sprawę, używając pity, soku z cytryny i oleju.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój Pitou, posmaruj oliwą z oliwek i wysusz przez 5-7 minut w piekarniku.

Pokrój ogórki, pomidory, rzodkiewki, sałatę, miętę i obraną cebulę.

Połącz warzywa, zioła, czosnek, sól i mielony pieprz.

Dodaj masło, sok z cytryny, pita i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy