
Niezwykłe zielone ciasto na bazę uzyskuje się dzięki szpinakowi. Najwygodniej jest upiec taką pizzę na patelni, a następnie powiem ci więcej, jak to zrobić.
Składniki
- śmietana - 4 art.
- szpinak - 40 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mąka - 3 art.
- ser - 80 g
- sos pomidorowy - 3 art.
- cebula - 30 g
- papryka - 40 g
- pomidory - 40 g
- Grzyby - 40 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel szpinak w blenderze ze śmietaną, masłem i jajkiem, aż będzie gładki.
Dodaj mąkę i umieść ciasto na patelni. Posmaruj sosem pomidorowym.
Pokrój wszystkie warzywa losowo, zetrzyj ser i ułóż nadzienie.
Gotuj pizzę na patelni pod przykryciem przez około 15 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy