pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z mięsem mielonym i warzywami

50 min
4 porcje
Chaczapuri z mięsem mielonym i warzywami
Hihitetlin, stock.adobe.com
0

Jeśli Klasyczne ajar chaczapuri z serem są dla Ciebie zbyt ciężkie i tłuste, wypróbuj tę opcję! Po pierwsze, specjalnie wybrałem prostsze ciasto. Po drugie, nadzienie z mięsa mielonego i warzyw doskonale uzupełnia wypieki.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj sodę, sól i jajko do maconi i wymieszaj.

Dodaj masło, stopniowo wprowadzaj mąkę, zagniataj ciasto i odstaw na 20 minut.

Pokrój wszystkie warzywa w drobną kostkę, wymieszaj z mięsem mielonym i smaż do połowy.

Podziel ciasto na części, rozwałkuj i uformuj łódki.

Włóż do każdego nadzienia i gotuj chaczapuri w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy