pieczenie 18.03.2022

bezglutenowe pączki

50 min
4 porcje
Pączki bezglutenowe
hiteflower, stock.adobe.com
0

Jeśli masz gotową mieszankę bezglutenową, użyj jej. Zwykle jest sprzedawany w działach prawidłowego odżywiania. Oprócz wymienionych rodzajów mąki można przygotować z kokosa, płatków owsianych, migdałów i gryki. Wybierz opcję według własnych upodobań!

Składniki

do testu:
do glazury:
  • cukier puder - 3 art.
  • mleko - 80 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj mąkę ryżową i kukurydzianą, dodaj skrobię, cukier i suche drożdże.

Dodaj mleko, jajka i zagniataj miękkie ciasto. Przykryj ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę.

Uformuj małe pączki, nadaj każdemu kawałkowi ładny kształt. Połóż półfabrykaty na posypanej mąką desce i pozostaw do wyrośnięcia na 15-20 minut.

Smaż pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Połącz cukier puder i mleko.

Za pomocą silikonowego pędzla nałóż powstały lukier na powierzchnię pączków.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy