pieczenie 22.07.2022

ptysie ze szpinakiem

40 min
4 porcje
Ptysie ze szpinakiem
noirchocolate, stock.adobe.com
0

Aby uzyskać piękne i pachnące ptysie ze szpinakiem, radzę wziąć świeże liście. Zamrażanie jest odpowiednie, ale wtedy musisz pozwolić, aby podkładki szpinakowe stopiły się i dobrze spłynęły, aby nadmiar wody nie dostał się do nadzienia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj szpinak z czosnkiem i smaż na maśle do miękkości.

Pokrój ciasto francuskie w kwadraty, ułóż nadzienie i złóż po przekątnej.

Posmaruj ptysie ubitym jajkiem i posyp sezamem.

Piec w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy