Aby uzyskać piękne i pachnące ptysie ze szpinakiem, radzę wziąć świeże liście. Zamrażanie jest odpowiednie, ale wtedy musisz pozwolić, aby podkładki szpinakowe stopiły się i dobrze spłynęły, aby nadmiar wody nie dostał się do nadzienia.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- szpinak - 200 g
- masło - 20 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- Sezam - 2 art.
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj szpinak z czosnkiem i smaż na maśle do miękkości.
Pokrój ciasto francuskie w kwadraty, ułóż nadzienie i złóż po przekątnej.
Posmaruj ptysie ubitym jajkiem i posyp sezamem.
Piec w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy