Nazwanie tej pizzy warzywnej wegetariańską nie byłoby w porządku, ponieważ używam mozzarelli w przepisie. Ale możesz go całkowicie pominąć lub zastąpić tofu – a otrzymasz całkowicie chudą opcję.
Składniki
- woda - 100 ml
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mąka - 1-1.5 szklanki
- sól - 1 szczypta
- sos pomidorowy - 100 g
- Mozzarella (lub tofu) – 80 g
- Grzyby - 80 g
- pomidory - 1 rzecz
- cebula - 40 g
- papryka - 0.5 kawałki
- oliwki - 1 garść
- pietruszka - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wodę, olej, sól i mąkę, zagnieść ciasto i rozwałkować.
Posmaruj sosem pomidorowym i ułóż mozzarellę lub tofu.
Dowolnie posiekaj i ułóż nadzienie, na koniec ułóż oliwki i posyp wszystko posiekaną natką pietruszki.
Piecz pizzę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy