pieczenie 16.02.2022

Pumpkin Pancake

30 min
2 porcje
Pumpkin Pancake
Vladislav Nosik, stock.adobe.com
0

Pumpkin Pancake to pyszne danie sezonowe, na które nie można pozostać obojętnym. Jest to również świetny sposób na zaoferowanie tego zdrowego warzywa dzieciom, które mogą być trudne do przekonania do eksperymentowania. Radzę podawać naleśniki z ulubioną polewą, karmelem lub orzechami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój obraną dynię i gotuj w wodzie lub na parze do miękkości – to około 10 minut. Zmiel go w puree mikserem lub tłuczkiem.

Rozpuść masło wcześniej.

Ubij jajka z cukrem i solą mikserem. Dodaj tam masło i puree z dyni i jeszcze raz ubij, aż będzie gładkie.

Wlej mleko do ciasta, wymieszaj i delikatnie włóż przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Ponownie wymieszaj, aby w cieście nie było żadnych grudek.

Smażyć naleśniki na suchej patelni z obu stron na małym ogniu. Czas je odwrócić, gdy powierzchnia jest pokryta małymi bąbelkami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy