Upiecz aromatyczne placki śniadaniowe! Bardzo smaczne okazuje się na kwaśnej śmietanie. Przygotuj wszystkie niezbędne składniki z wyprzedzeniem, aby miały czas na rozgrzanie do temperatury pokojowej. Możesz smażyć na maśle, oleju roślinnym lub kokosowym.
Składniki
- mąka - 350 g
 - śmietana - 150 g
 - jaja kurze - 3 kawałki
 - wanilina - na czubku noża
 - cukier puder - 2 art.
 - soda spożywcza - 0,5 łyżeczka
 - sól - 0,25 łyżeczka
 - masło (do smażenia) – 50 g
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka lekko ubij solą i cukrem pudrem.
Dodaj wanilinę, śmietanę, sodę i dobrze wymieszaj.
W małych porcjach dodaj przesianą mąkę i wszystko ponownie wymieszaj.
Roztop masło na patelni, łyżką małe wyspy ciasta i smaż na złoty kolor na średnim ogniu.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy