Upiecz aromatyczne placki śniadaniowe! Bardzo smaczne okazuje się na kwaśnej śmietanie. Przygotuj wszystkie niezbędne składniki z wyprzedzeniem, aby miały czas na rozgrzanie do temperatury pokojowej. Możesz smażyć na maśle, oleju roślinnym lub kokosowym.
Składniki
- mąka - 350 g
- śmietana - 150 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- wanilina - na czubku noża
- cukier puder - 2 art.
- soda spożywcza - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,25 łyżeczka
- masło (do smażenia) – 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka lekko ubij solą i cukrem pudrem.
Dodaj wanilinę, śmietanę, sodę i dobrze wymieszaj.
W małych porcjach dodaj przesianą mąkę i wszystko ponownie wymieszaj.
Roztop masło na patelni, łyżką małe wyspy ciasta i smaż na złoty kolor na średnim ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy