Na pierwszy rzut oka przepis jest bardzo prosty: ciasto i ser na wierzchu. Ale sekret polega na tym, że używa się tutaj kilku różnych rodzajów sera. Więc jeśli lubisz pizzę i inne potrawy w tym stylu, koniecznie wypróbuj te chaczapuri.
Składniki
 do testu:
 - matzoni - 250 ml
 - mąka - 350 g
 - jaja kurze - 1 rzecz
 - Olej roślinny - 1 art.
 - soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
 - sól - 0.5 łyżeczka
 
 do nadzienia:
 - masło - 30 g
 - Suluguni - 200 g
 - parmezan - 100 g
 - Ser Gorgonzola - 100 g
 - ser Adyghe - 100 g
 - jaja kurze - 1 rzecz
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta i stopniowo wprowadzaj mąkę.
Zagnieść ciasto i pozostawić na pół godziny w lodówce.
Podziel na części i zwiń w cienkie tortille. Posmaruj je roztopionym masłem.
Zetrzyj wszystkie rodzaje sera, wymieszaj z jajkiem i ułóż na tortillach.
Gotuj chaczapuri w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy