Na pierwszy rzut oka przepis jest bardzo prosty: ciasto i ser na wierzchu. Ale sekret polega na tym, że używa się tutaj kilku różnych rodzajów sera. Więc jeśli lubisz pizzę i inne potrawy w tym stylu, koniecznie wypróbuj te chaczapuri.
Składniki
do testu:
- matzoni - 250 ml
- mąka - 350 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- Olej roślinny - 1 art.
- soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
do nadzienia:
- masło - 30 g
- Suluguni - 200 g
- parmezan - 100 g
- Ser Gorgonzola - 100 g
- ser Adyghe - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta i stopniowo wprowadzaj mąkę.
Zagnieść ciasto i pozostawić na pół godziny w lodówce.
Podziel na części i zwiń w cienkie tortille. Posmaruj je roztopionym masłem.
Zetrzyj wszystkie rodzaje sera, wymieszaj z jajkiem i ułóż na tortillach.
Gotuj chaczapuri w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy