Takie urocze babeczki marchewkowe pokochają nawet dzieci, które mają trudności z przekonaniem do jedzenia warzyw. Zwłaszcza jeśli pięknie udekorujesz je ulubionym kremem, lukrem lub jagodami. Pamiętaj, aby przy okazji zaskoczyć bliskich!
Składniki
- marchew - 200 g
- twaróg - 200 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- cukier - 50 g
- sól - 1 szczypta
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- mąka - 170 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg przez sito, ubij jajka trzepaczką i zetrzyj marchewki.
Wymieszaj te składniki i dodaj cukier.
Stopniowo wprowadzaj przesianą mąkę solą i proszkiem do pieczenia.
Włóż masę do kokilek i piecz babeczki przez 35 minut w 190 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy