dżem - pięć minut śliwek i jabłek bez pestek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
Mara Zemgaliete, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich sposobów gotowania dżemu w większości przypadków wybieram pięć minut, jeśli jest wystarczająco dużo czasu. Jest to dość długie ze względu na fakt, że obrabiany przedmiot musi być schłodzony, ale wymaga to minimalnego wysiłku, jabłka i śliwki przechodzą minimalną obróbkę cieplną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki, obierz jabłka i losowo pokrój owoce. Możesz przejść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i odstaw na 3-4 godziny.

Zagotuj dżem, gotuj przez 5 minut i zdejmij z ognia. Niech ostygnie.

Powtórz poprzedni krok jeszcze 1-2 razy.

Gotuj dżem przez 5 minut po raz ostatni i natychmiast zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy