Prawdziwy magazyn witamin, aby wzmocnić odporność zimą! Taki szpinak można jeść jako dodatek, dodawać do sałatek lub do duszonych warzyw. Świetnie komponuje się z zupą,ale musisz ją rozłożyć nieco później niż świeżą.
Składniki
- szpinak - 1 kg
- sól - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj liście szpinaku i usuń wszystkie żółte, chore i uszkodzone.
Przytnij grube, twarde sadzonki i opłucz liście pod bieżącą wodą.
Zalej szpinak wrzącą wodą przez 2-3 minuty i wrzuć do durszlaka.
Dodaj sól do liści i delikatnie wymieszaj. Nie dodaję innych przypraw, aby zachować czysty smak zieleni.
Ułóż szpinak w słoikach, zagęść i włóż do garnka z wodą.
Sterylizuj przez 15-20 minut, a następnie zwiń pokrywki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy