szpinak w puszkach na zimę

20 min
3 porcje
Szpinak w puszkach na zimę
JackF, stock.adobe.com
0

Prawdziwy magazyn witamin, aby wzmocnić odporność zimą! Taki szpinak można jeść jako dodatek, dodawać do sałatek lub do duszonych warzyw. Świetnie komponuje się z zupą,ale musisz ją rozłożyć nieco później niż świeżą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj liście szpinaku i usuń wszystkie żółte, chore i uszkodzone.

Przytnij grube, twarde sadzonki i opłucz liście pod bieżącą wodą.

Zalej szpinak wrzącą wodą przez 2-3 minuty i wrzuć do durszlaka.

Dodaj sól do liści i delikatnie wymieszaj. Nie dodaję innych przypraw, aby zachować czysty smak zieleni.

Ułóż szpinak w słoikach, zagęść i włóż do garnka z wodą.

Sterylizuj przez 15-20 minut, a następnie zwiń pokrywki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy