adjika z papryki i pomidorów z jabłkami na zimę

25 min
10 porcji
Adżika z papryką i pomidorami z jabłkami na zimę
Marina Dolbus, stock.adobe.com
0

Wracając do tematu ostrych sosów, chcę polecić ci kolejny wspaniały przepis. Tym razem adjika nie jest zbyt ostra, ponieważ jest zrobiona z papryki i pomidorów z jabłkami. Podawaj z daniami z mięsa, sera, fasoli i ziemniaków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka, bułgarską i ostrą paprykę, obierz nasiona.

Obierz cebulę i czosnek.

Przełóż pomidory, czosnek, marchew, cebulę, jabłka, bułgarską i ostrą paprykę przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, sól i mieszankę papryki w moździerzu. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, wymieszaj i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy