Świetny przepis dla każdego, kto interesuje się zdrową żywnością. Przygotowanie jest niezwykle proste i zwykle zajmuje nie więcej niż 15 minut. Pokrój cebulę w grube pierścienie, aby była chrupiąca i soczysta. Możesz dodać warzywa lub plasterki cytryny.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 200 g
- awokado - 1 rzecz
- sałata - 4 listek
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- ocet jabłkowy - 1 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- kolendra - 0,5 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę, pokrój w pierścienie i opłucz.
Dodaj cukier, ocet, wymieszaj i przykryj przez 10 minut.
Rozerwij liście sałaty rękami.
Pokrój czerwoną rybę w drobną kostkę.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Połącz ryby, marynowaną cebulę, sałatę, awokado i kolendrę.
Sól, pieprz i dopraw sałatkę olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy