Każda gospodyni domowa ma własne sposoby marynowania cebuli. Wydawałoby się, że może być łatwiej i jakie mogą być pułapki? Ale w rzeczywistości nadal istnieją niuanse, zwłaszcza jeśli przygotowujesz tę przekąskę po raz pierwszy. Na przykład fioletowa cebula ma swoje własne cechy.
Składniki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- sól - 50 g
- cukier - 50 g
- ocet - 100 ml
- woda - 150 ml
- ziele angielskie (groszek) – 2 kawałki
- Goździk - 2 kawałki
- Badian - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
Połącz wodę, cukier, sól i ocet w rondlu i podgrzewaj, aż się rozpuści.
Niech marynata ostygnie, a dopiero potem zalej krążki cebuli.
Dodaj anyż, goździki i ziele angielskie i pozwól cebuli zaparzyć przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy