przekąski 22.01.2022

marynowana fioletowa cebula z goździkami i anyżem

20 min
1 porcja
Marynowana fioletowa cebula z goździkami i badyanem
0

Każda gospodyni domowa ma własne sposoby marynowania cebuli. Wydawałoby się, że może być łatwiej i jakie mogą być pułapki? Ale w rzeczywistości nadal istnieją niuanse, zwłaszcza jeśli przygotowujesz tę przekąskę po raz pierwszy. Na przykład fioletowa cebula ma swoje własne cechy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.

Marynowana fioletowa cebula z goździkami i badyanem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Połącz wodę, cukier, sól i ocet w rondlu i podgrzewaj, aż się rozpuści.

Marynowana fioletowa cebula z goździkami i badyanem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Niech marynata ostygnie, a dopiero potem zalej krążki cebuli.

Marynowana fioletowa cebula z goździkami i badyanem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj anyż, goździki i ziele angielskie i pozwól cebuli zaparzyć przed podaniem.

Marynowana fioletowa cebula z goździkami i badyanem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy