przekąski 26.06.2023

julienne w tartaletkach w piekarniku

35 min
12 porcji
Julienne w tartaletkach w piekarniku
Dmitry, stock.adobe.com
0

Brak kokotnic? Nie denerwuj się, ponieważ apetyczny julienne można gotować w tartlets w piekarniku. Ta opcja jest bardzo wygodna na świąteczny stół. A użycie jadalnych foremek do ciasta zmniejsza ilość brudnych naczyń.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ugotowany filet, pieczarki i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Dodaj pieczarki i gotuj przez 5-7 minut, często mieszając.

Osobno na suchej patelni usmażyć mąkę na złoty kolor.

Dodaj śmietanę, czosnek przepuszczony przez prasę, sól i mielony pieprz. Dusić wszystko razem przez 5 minut.

Połącz smażone grzyby, gotowane filety i aromatyczny sos.

Włóż nadzienie do przygotowanych tartaletek, posyp tartym serem i ostrożnie przestaw na wyłożoną blachę do pieczenia.

Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy