przekąski 22.01.2022

Julienne z grzybami w tartaletkach

50 min
4 porcje
Julienne z grzybami w tartletkach
0

Julienne w tartaletkach to pyszna przekąska przygotowywana z prostych i tanich potraw. Wszelkie grzyby będą działać, jednak jeśli używasz grzybów leśnych, gotuj je przed smażeniem przez co najmniej pół godziny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyjmij gotowe ciasto francuskie z wyprzedzeniem, aby się rozmroziło. Drobno posiekaj grzyby i obraną cebulę.

Julienne z grzybami w tartletkach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

5 minut smażyć cebulę i grzyby na maśle, posolić, dodać przyprawy i mąkę pszenną.

Julienne z grzybami w tartletkach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Po kilku minutach wlej śmietanę, wymieszaj i gotuj jeszcze przez kilka minut.

Julienne z grzybami w tartletkach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Pół startego sera dodaj na patelnię, wymieszaj i po 3-4 minutach wyłącz ogrzewanie. Nadzienie do tartaletek jest gotowe!

Julienne z grzybami w tartletkach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Roztopione ciasto francuskie pokrój w kwadraty, przykryj naczynia do pieczenia. Krawędzie ciasta można przyciąć. Wypełnij puste miejsca nadzieniem i posyp startym serem na wierzchu.

Julienne z grzybami w tartletkach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Piec w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawaj julienne na gorąco, aż nadzienie się zestali. Przed podaniem można posypać posiekanymi ziołami.

Julienne z grzybami w tartletkach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy