Julienne w tartaletkach to pyszna przekąska przygotowywana z prostych i tanich potraw. Wszelkie grzyby będą działać, jednak jeśli używasz grzybów leśnych, gotuj je przed smażeniem przez co najmniej pół godziny.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyjmij gotowe ciasto francuskie z wyprzedzeniem, aby się rozmroziło. Drobno posiekaj grzyby i obraną cebulę.
5 minut smażyć cebulę i grzyby na maśle, posolić, dodać przyprawy i mąkę pszenną.
Po kilku minutach wlej śmietanę, wymieszaj i gotuj jeszcze przez kilka minut.
Pół startego sera dodaj na patelnię, wymieszaj i po 3-4 minutach wyłącz ogrzewanie. Nadzienie do tartaletek jest gotowe!
Roztopione ciasto francuskie pokrój w kwadraty, przykryj naczynia do pieczenia. Krawędzie ciasta można przyciąć. Wypełnij puste miejsca nadzieniem i posyp startym serem na wierzchu.
Piec w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawaj julienne na gorąco, aż nadzienie się zestali. Przed podaniem można posypać posiekanymi ziołami.