W najlepszych tradycjach kuchni azjatyckiej ta sałatka z owocami morza zachwyca jasnym wyglądem i różnorodnością składników. Oprócz samych darów morza będziesz potrzebować koreańskiej marchewki i kilku innych warzyw.
Składniki
- krewetki - 200 g
- małże - 200 g
- Ośmiornica - 200 g
- fasolka szparagowa - 200 g
- koreańska marchewka - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- pietruszka - 4 gałązki
- olej sezamowy - 1 art.
- sos sojowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż wszystkie owoce morza przez około 5 minut na dużym ogniu. Możesz wziąć marynowane, są gotowe.
Gotuj zieloną fasolkę przez 3 minuty we wrzącej wodzie.
Cienko pokrój paprykę, dodaj koreańską marchewkę i posiekaj czosnek, chili i natkę pietruszki.
Dopraw sałatkę olejem sezamowym, sosem sojowym lub innym dressingiem do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy