sałatki 22.01.2022

Śledź pod białym futrem

30 min
4 porcje
Śledź pod białym futrem
Adil, stock.adobe.com
0

Szukasz przepisów na świąteczny stół? Radzę gotować śledzie pod białym futrem. Cudowna sałatka pozostanie równie smaczna, ale będzie wyglądać jak nowa. Jako dekorację możesz użyć zieleni, kawałków buraków lub marchwi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.

Pokrój cebulę nożem, zetrzyj gotowane warzywa, jajka i ser.

Na szerokim talerzu ułóż liście sałaty, śledzie, cebulę i buraki warstwami. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Dodaj marchewki, następnie ziemniaki i ponownie posyp solą i pieprzem.

Jajka wymieszać z majonezem i ostrożnie ułożyć na ziemniakach.

Posyp sałatkę serem, udekoruj koperkiem i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy