Jedna z moich ulubionych odmian sałatek z owocami morza i świeżymi warzywami. Tym razem także z fasolką szparagową! Ogólnie bardzo harmonijnie łączy się z małżami, krewetkami i ogólnie koktajlem morskim.
Składniki
- małże (w muszlach) – 400 g
- krewetki - 200 g
- koktajl morski - 200 g
- sos sojowy - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- fasolka szparagowa - 150 g
- Mieszanka sałatkowa - 2 garści
- pomidory koktajlowe - 150 g
- oliwki - 150 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok pomarańczowy - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj małże w skorupkach dosłownie przez 5 minut we wrzącej wodzie z przyprawami.
Na dużym ogniu szybko podsmaż krewetki i koktajl morski. Dopraw i polej sosem sojowym.
Gotuj zieloną fasolkę przez 3-4 minuty we wrzącej wodzie.
Pokrój wiśnie i dodaj oliwki z mieszanką sałatkową.
Skrop wszystko olejem i sokiem pomarańczowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy