Mam w książce kucharskiej wiele ciekawych przepisów na owoce morza. Dziś chcę wam powiedzieć jedną z nich-sałatkę z krewetkami, łososiem i serem brie. Uważam, że jest to idealna opcja na świąteczny stół!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Schłodzone krewetki opłucz wrzącą wodą, ostudź i obierz.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Pokrój ser brie i lekko solonego łososia na małe kawałki.
Koperek, mieszankę sałatkową opłucz, strząśnij z wody i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.
W szerokiej misce połącz krewetki, łososia, awokado i ser.
Dodaj zmielony pieprz, sól, olej i wymieszaj.
Na dnie szerokiego talerza zrób poduszkę z mieszanki sałatek.
Ułóż większość sałatki na wierzchu i posyp posiekanym koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy